Bela vina

Bela Vina

GRAŠEVINA - suvo belo vino
Puno i sveže vino, zelenkasto žute boje, kristalne bistrine, izrazito voćnog ukusa. Dominiraju osvežavajuće note, prijatne kiseline i jasna, dugotrajna završnica, koje ovo vino čine pitkim i omiljenim. Graševina se preporučuje uz jela od ribe, meso sa grila, laganu testeninu i najraznovrsnije salate. Rashlađeno na temperaturi od 10 do 12ºC pokazuje svoje najbolje karakteristike.

ŽDREPČEVO BELO - stono suvo belo vino
Jedinstveni ukus ovo specifično vino duguje kupaži vina : Italijanski rizling i Smederevka. Iznenadiće vas svežina, ali istovremeno i kompleksnost. Konzumirajte ga uz bela mesa sa roštilja, sirevima sa umacima, belom ribom, lagana jela i salate. Najbolje osobine ovog vina su izražene na temperaturi od 8 - 10ºC;

KAŠTEL - poluslatko belo vino
Poluslatko lepršavo belo vino, slamnato žute boje, dobijeno kupažom Muskat Otonela i Rizlinga. Veoma je pitko i lagano, razigranog bukea i zanosne svežine, pa je omiljeno među svim generacijama ljubitelja vina.