Voćna Vina

Voćna Vina

KUPINOVO - voćno vino
Kada se pažljivo odabrani plodovi kupine pretoče u čašu – uživaćete u čarima raskošnog kupinovog vina. Kupinovo vino ima veoma tamnu boju, ali blag ukus, zbog čega je izuzetno pitko. Medicini je poznato kao eliksir, a ljubiteljima prefinjenih aroma kao vrhunski čulni doživljaj.
Kupinovo vino se najčešće služi kao aperitivno ili desertno vino, mada se dobro kombinuje uz divljač, jela od rečne i morske ribe i plemenite sireve. Omiljen je sastojak mnogih voćnih alkoholnih koktela. Služi se rashlađeno na temperaturi od 10ºC.

MALINA - voćno vino
Slast koju na nepcima ostavlja ovo izuzetno vino od svežih plodova maline, predstavlja istinski užitak. Poznajući sva prirodna bogatstva maline, koja pretvorena u vino ukazuju na vrhunski napitak.
Vino od maline se najbolje slaže uz voćne kolače gde dolazi do rapsodije svežih ukusa, ali i uz lagane sireve i salate sa prelivima. Služi se rashlađeno na temperaturi do 10ºC.

VIŠNJA - voćno vino
Savršen sklad kiselina i šećera čine ovo voćno vino prigodnim za sve ljubitelje. Izrazito tamne boje, mirisa koji vas asocira na hladovinu ispod drveta višnje, i osvežavajućeg ukusa, učiniće da poželite da dospete sebi još jednu čašu.
Pravu snagu voćnog vina od višnje osetićete uz deserte od tamne čokolade, bademe, ali i uz rečnu ribu i morske plodove.

ARONIJA - voćno vino
Aronija je naširoko poznata kao najzdravija biljka, savršeno izbalansirani antioksidant koji je našem organizmu potreban. Takođe, u sebi već sadrži određenu količinu tanina, pa pretočena u vino predstavlja pravu vitaminsku bombu koja će zadovoljiti sva vasa čula.
Serviranje:
Veoma aromatično i specifičnog ukusa, najbolje se slaže uz masnije sireve, jela sa piletinom i pečurkama ali je i neizostavni deo svakog deserta poput kolača sa čokoladom ili gustom kremastom podlogom.