SASTOJCI:

  • 700 g bifteka
  • 8 režnjeva pančete
  • šareni biber
  • 150 ml vina Ždrepčeva krv forever
  • 3 kašike pekmeza od šljiva
  • 3 kašike soja sosa
  • kašika kukuruznog skroba
  • so, biber

PRIPREMA:

Biftek iseći na šnicle, pa ga posoliti i pobiberiti po ukusu. Meso zatim uviti u tanko sečenu slaninu, pričvrstiti čačkalicom, te ispržiti u tiganju na vrelom ulju, da dobije lepu boju sa svih strana. Biftek izvaditi i staviti sa strane, a u tiganj sipati vino Ždrepčeva krv forever. Umešati pekmez od šljiva i soja sos, pobiberiti, pa kada počne da ključa, vratiti meso i dinstati još minut-dva. U sos zatim dodati skrob razmućen u malo vode, mešati dok se ne zgusne, pa odmah poslužiti.

PREPORUKA:

ŽDREPČEVA KRV FOREVER
U ekskluzivnoj, limitiranoj seriji koju smo stvorili inspirisani vama, čeka vas ukus koji vas već decenijama unazad osvaja na prvu čašu. Originalna kupaža posebno odabranih sorti crvenih vina, rubin crvena boja ovog čudesnog vina i snaga ždrepčeve krvi uvešće vas u jedinstveno iskustvo ukoliko ga pijete uz jela od divljači, pečenja i tamna dinstana jela. Najbolje karakteristike ovog vina spoznaćete na temperaturi konzumiranja od 12 – 15 °C

Probajte još: Zečiji gulaš sa vinom Ždrepčeva Krv

Ostavite vaš komentar

0 Komentara