Biftek u biber sosu

Vinarija Čoka, tagovi: ,


SASTOJCI:

  • 2 bifteka
  • Krupna morska so
  • Krupno mleveni šareni biber
  • 1 kašika zelenog bibera iz salamure
  • 1/2 dl konjaka
  • 30 g maslaca
  • 1 kašika worcestershire umaka
  • 1/2 kašike kvalitetnog senfa
  • 1/2 dl pavlake za kuvanje

PRIPREMA:

Veče pre bifteke posoliti krupnom soli, dobro izmasirati i ostaviti u frižider da prenoće.

Sutradan, 2-3 sata pre pravljenja, samleti na krupno šareni biber i utrljati ga u odreske, ostaviti da odstoje do pripremanja.

Na dobro ugrejanoj tavi rastopiti maslac i peći odreske, ne duže od 5 minuta sa svake strane za dobro pečen, 3 minuta za srednje pečen, a oko minut i po, dva za krvavi odrezak.

Pred kraj pečenja zaliti konjakom, pustiti da malo ispari. Kada su odresci pečeni, zamotati ih u alu foliju da se odmore dok pripremate umak.

U tiganju u kom su se pekli odresci dodajte zeleni biber, senf, Worcestershire umak i kuvajte nekoliko minuta povremeno mešajući na laganoj vatri.

Na kraju dodajte sok koji je meso pustilo u foliju, pavlaku za kuvanje i još malo konjaka. Biftek izvadite iz folije, stavite na tanjire i prelijte umakom.

Ostavite vaš komentar

0 Komentara