SASTOJCI:

  • 800 g bifteka
  • 100 ml Kupinovog vina Vinarije Čoka
  • 3 kašike pekmeza od  šljiva
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • so, biber

PRIPREMA:

Biftek iseći na četiri medaljona od po 200 grama, pa ga posoliti i pobiberiti po ukusu. Peći u vrelom tiganju na vrlo malo ulja po tri minute sa svake strane. Pečene bifteke izvaditi i staviti na toplo, a u tiganj sipati Kupinovo vino Vinarije Čoka. Dodati domaći pekmez od šljiva i soja sos, pobiberiti i kuvati dok ne počne da ključa. Umešati skrob razmućen u malo vode, pa kad počne da se zgušnjava, vratiti meso i krčkati još par minuta.

PREPORUKA:

Kada se pažljivo odabrani plodovi kupine pretoče u čašu – uživaćete u čarima raskošnog kupinovog vina. Kupinovo vino ima veoma tamnu boju, ali blag ukus, zbog čega je izuzetno pitko. Medicini je poznato kao eliksir, a ljubiteljima prefinjenih aroma kao vrhunski čulni doživljaj.

Kupinovo vino se najčešće služi kao aperitivno ili desertno vino, mada se dobro kombinuje uz divljač, jela od rečne i morske ribe i plemenite sireve. Omiljen je sastojak mnogih voćnih alkoholnih koktela. Služi se rashlađeno na temperaturi od 10ºC.

Pročitajte još: Biftek sa pančetom i vinom Ždrepčeva Krv Forever

Ostavite vaš komentar

0 Komentara