SASTOJCI:

  • 8 jagnjećih kotleta
  • 200 g pečuraka
  • 60 g maslaca
  • kašika brašna
  • nana
  • 150 ml vina Ždrepčeva krv
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • ulje
  • so, biber

 

PRIPREMA:

Pečurke očistiti, iseckati, pa ih dinstati sa 20g maslaca dok ne ispari višak tečnosti. Zatim ih posoliti, pobiberiti, pa samleti. Vratiti u tiganj, sipati vino Ždrepčeva krv, pa krčkati dok se sos malo ne zgusne. Zatim umešati pavlaku za kuvanje, dodati malo sitno seckane nane, te dinstati još desetak minuta.

U međuvremenu kotlete posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa ih u posebnom tiganju na preostalom maslacu pržiti dok ne porumene sa svih strana. Staviti ih na tanjir, preliti sosom, pa poslužiti dok su topli uz vino Ždrepčeva krv.

 

Ostavite vaš komentar

0 Komentara