SASTOJCI:

  • 500 g lososa
  • dva limuna
  • 100 ml Ždrepčevog belog vina Vinarije Čoka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • četiri čena belog luka
  • peršun
  • so, biber

PRIPREMA:

Pomešati sveže ceđeni sok od limuna, maslinovo ulje, Ždrepčevo belo vino Vinarije Čoka i sitno seckani beli luk. File lososa staviti u dublju vatrostalnu činiju, preliti pripremljenom marinadom. Prekriti folijom i ostaviti da odstoji 60 minuta. Peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, pa skloniti foliju i peći još 10 minuta. Poslužiti dok je toplo uz Ždrepčevo belo vino Vinarije Čoka.

PREPORUKA:

ŽDREPČEVO BELO - STONO SUVO BELO VINO.

Jedinstveni ukus ovo specifično vino duguje kupaži vina: Italijanski rizling i Smederevka. Iznenadiće vas svežina, ali istovremeno i kompleksnost. Konzumirajte ga uz bela mesa sa roštilja, sireve sa umacima, belu ribu, lagana jela i salate. Najbolje osobine ovog vina su izražene na temperaturi od 8ºC do 10ºC.

Pročitajte još: Piletina sa limunom i vinom Ždrepčevo belo Vinarije Čoka 

Ostavite vaš komentar

0 Komentara