SASTOJCI:

  • dve orade,
  • 400 g čeri paradajza,
  • 150 ml maslinovog ulja,
  • veza peršuna,
  • tri čena belog luka,
  • 200 ml vina Graševina Vinarije Čoka,
  • grančica ruzmarina,
  • sok od limuna,
  • so, biber i drugi začini

PRIPREMA:

Orade oprati, očistiti i prosušiti kuhinjskim ubrusom. Zaseći je nožem na nekoliko mesta sa obe strane, pa dobro pobiberiti i posoliti spolja i iznutra. Pleh nauljiti, pa položiti orade. Okolo rasporediti čeri paradajz, pa staviti u rernu na 200 stepeni da se peče oko 50 min.

U međuvremenu u činiji pomešati preostalo maslinovo ulje, vino Graševina Vinarije Čoka, iseckan peršun, sok od limuna, beli luk, ruzmarin, malo soli i začina po izboru. Pred kraj pečenja, ribu izvaditi iz rerne, preliti pripremljenom mešavinom, pa peći još desetak minuta. Služiti dok je toplo uz vino Graševina Vinarije Čoka.

PREPORUKA:

GRAŠEVINA - suvo belo vino
Puno i sveže vino, zelenkasto žute boje, kristalne bistrine, izrazito voćnog ukusa. Dominiraju osvežavajuće note, prijatne kiseline i jasna, dugotrajna završnica, koje ovo vino čine pitkim i omiljenim. Graševina se preporučuje uz jela od ribe, meso sa grila, laganu testeninu i najraznovrsnije salate. Rashlađeno na temperaturi od 10 do 12ºC pokazuje svoje najbolje karakteristike.

Ostavite vaš komentar

0 Komentara