SASTOJCI:

  • maslinovo ulje,
  • dva čena belog luka,
  • 100 ml vina Vranac Vinarije Čoka,
  • konzerva paradajz pelata,
  • malo šećera,
  • 250 g testenine,
  • 100 g mocarele,
  • 50 g parmezana,
  • bosiljak, origano i
  • so i biber

PRIPREMA:

U večem tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa kratko propržiti sitno seckan beli luk. Sipati vino Vranac Vinarije Čoka, usitnjen paradajz pelat, bosiljak, origano, šećer, so i biber. Smanjiti vatru i lagano krčkati dvadesetak minuta. U međuvremenu skuvati testeninu u slanoj, ključaloj vodi prema uputstvu sa pakovanja.

U većoj posudi pomešati oceđenu testeninu i sos od paradajya i vina Vranac Vinarije Čoka, pa dodati iseckanu mocarelu i izrendan parmezan. Poslužiti dok je toplo.

Pričitajte još: Losos sa limunom i Ždrepčevim belim vinom Vinarije Čoka

Ostavite vaš komentar

0 Komentara