SASTOJCI:

  • dve pastrmke
  • listići badema
  • dva čena belog luka
  • dva limuna
  • veza mirođije
  • 100 ml vina
  • maslinovo ulje
  • so, biber

PRIPREMA:

Pastrmke oprati, očistiti i prosušiti, pa posoliti i pobiberiti spolja i iznutra. Mirođiju oprati, iseckati i staviti u adekvatnu posudu. Dodati sitno seckan beli luk, sok od jednog limuna i listiće badema. Dobro promešati, pa dobijenom smesom premazati ribu spolja i iznutra. Pastrmke staviti u vatrostalnu činiju, preliti ih maslinovim uljem i vinom Sauvignon blanc Vinarije Čoka, odozgo poslagati limun sečen na tanke kolutove, pa prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni oko 15 minuta, odnosno, dok riba ne porumeni. Poslužiti dok je toplo sa vinom Sauvignon blanc Vinarije Čoka.

PREPORUKA:

SAUVIGNON BLANC je suvo belo i lagano belo vino, zagasito žute boje, izrazito punog kremasto-voćnog ukusa. Biljne arome ga čine nežnim, a fino izbalansirane kiseline sočnim. Ima dugu završnicu koja ističe njegov kompleksan temperament. Sauvignon Blanc se savršeno slaže uz morsku i rečnu ribu, živinsko meso, pernatu divljač i kiselkaste soseve. Pije se rashlađeno, na temperaturi od 9 do 11ºC.

Ostavite vaš komentar

0 Komentara