SASTOJCI:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • kora limuna
  • 2 kašike limunovog soka
  • pola kašičice mlevenog đumbira
  • 3 čena belog luka
  • kašika dižon senfa
  • kašičica suvog ruzmarina

ZA SOS:

  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 150 ml Ždrepčevog belog vina
  • 175 ml vode
  • dve kašike gustina
  • so, biber

PRIPREMA:

Belo meso oprati, prosušiti, pa ga iseći na šnicle. Pomešati sok i koru limuna sa đumbirom, senfom, potisnutim belim lukom i ruzmarinom, premazati meso, pa ga ostaviti da malo odstoji. Meso zatim ispeći u tiganju na malo zagrejanog ulja, da porumeni sa svih strana. U posudu u kojoj se piletina marinirala sipati vodu i gustin, razmutiti, pa dodati vino Ždrepčevo belo i začine. Preliti preko mesa, poklopiti, pa dinstati još 25 minuta na umerenoj temperaturi. Poslužiti dok je toplo uz Ždrepčevo belo vino.

PREPORUKA:

ŽDREPČEVO BELO - stono suvo belo vino
Jedinstveni ukus ovo specifično vino duguje kupaži vina : Italijanski rizling i Smederevka. Iznenadiće vas svežina, ali istovremeno i kompleksnost. Konzumirajte ga uz bela mesa sa roštilja, sirevima sa umacima, belom ribom, lagana jela i salate. Najbolje osobine ovog vina su izražene na temperaturi od 8 - 10ºC

Ostavite vaš komentar

0 Komentara