SASTOJCI:

  • kilogram pilećih bataka i karabataka,
  • četrvrt šolje maslinovog ulja,
  • šargarepa,
  • crni luk,
  • 200 ml vina  Kaštel Vinarije Čoka,
  • 200 ml bistre pileće supe,
  • dve kašike maslaca,
  • stabljika celera,
  • 400 g šampinjona,
  • pola šolje pavlake za kuvanje,
  • dva kašike soka od limuna,
  • so,
  • biber, začini

PRIPREMA:

Rernu zagrejati na 160 stepeni. Batake i karabatake oprati, prosušiti, posoliti i pobiberiti, pa ih ispržiti u tiganju na malo zagrejanog ulja da dobiju lepu boju. Izvaditi iz tiganja i staviti na toplo. U tiganj sipati preostalo ulje, pa propržiti sitno iseckani luk, šargarepu i celer. Pošto povrće omekša, sipati vino Kaštel Vinarije Čoka, pa kad alkohol ispari, dodati i supu. Kad proključa, prebaciti u vatrostalnu činiju, dodati meso i peći u rerni oko 60 minuta. U međuvremenu u tiganju zagrejati maslac i maslinovo ulje, pa ubaciti iseckane pečurke i dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Posoliti, pobiberiti, dodati sok od limuna i pavlaku za kuvanje, pa preliti preko piletine i zapeći u rerni još10 minuta. Služiti dok je toplo uz vino Kaštel Vinarije Čoka.

Ostavite vaš komentar

0 Komentara