SASTOJCI:

  • 300g lisičarki
  • glavica crnog luka,
  • četiri kašike maslinovog ulja
  • šolja pirinča kratkog zrna
  • 600 ml bistre supe od povrca
  • tri kašike parmezana,
  • 100 ml Muštuluk belog vina Vinarije Čoka
  • 150 g maslaca,
  • maslinovo ulje
  • so, biber

 

PRIPREMA:

Lisičarke oprati i prosušiti, pa deo staviti sa strane, a ostatak iseckati na sitne komade. Zagrejati malo maslinovog ulja, pa kratko propržiti crni luk. Smanjiti vatru, dodati pirinač, pa pržiti jos dva minuta. Sipati Muštuluk belo vino Vinarije Čoka i dinstati dok ne ispari tečnost, pa naliti supu i kuvati uz povremeno mešanje. U međuvremenu u drugom tiganju propržiti iseckane lisičarke, pa ih zaliti sa malo vode, poklopiti i kuvati pet minuta. Kad su gotove, dodati ih u pirinač, pa umešati maslac, parmezan i začine po ukusu. Propržiti i preostale lisičarke u komadu, te ih servirati sa rižotom. 

 

Ostavite vaš komentar

0 Komentara