Sočna praznična svinjetina
Vinarija Čoka, tagovi: Uskršnja trpeza, Vinarija Čoka, Ždrepčeva krv,
SASTOJCI:
- 1 kg svinjskog mesa (rebarca ili karea)
- 1 kašika začina
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika ruzmarina
- 1/4 kašike majčine dušice
- malo crnog mlevenog bibera
- 1 kašika gustina
- 1 velika kašika meda
PRIPREMA:
Pomešajte začine sa crvenom paprikom, biberom, majčinom dušicom, ruzmarinom, gustinom i medom.
Meso stavite u kesu za pečenje, dodajte pripremljenu mešavinu sa začinima i zatvorite kesu koncem.
Sadržaj kese pažljivo protresite kako bi se mešavina ravnomerno rasporedila po mesu. Kesu položite u posudu za pečenje i na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
Pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 180-200°C. Pečeno meso izvadite iz rerne. Poslužiti uz pečeni mladi krompir ili uz rusku salatu.
Ostavite vaš komentar