SASTOJCI:

  • 1 kg svinjskog mesa (rebarca ili karea)
  • 1 kašika začina
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1/4 kašike majčine dušice
  • malo crnog mlevenog bibera
  • 1 kašika gustina 
  • 1 velika kašika meda
     

PRIPREMA:

Pomešajte začine sa crvenom paprikom, biberom, majčinom dušicom, ruzmarinom, gustinom i medom.

Meso stavite u kesu za pečenje, dodajte pripremljenu mešavinu sa začinima i zatvorite kesu koncem.

Sadržaj kese pažljivo protresite kako bi se mešavina ravnomerno rasporedila po mesu. Kesu položite u posudu za pečenje i na vrhu probodite iglom nekoliko puta.

Pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 180-200°C. Pečeno meso izvadite iz rerne. Poslužiti uz pečeni mladi krompir ili uz rusku salatu.

Ostavite vaš komentar

0 Komentara