Sočni pikantni jagnjeći kotleti

Vinarija Čoka, tagovi: ,


SASTOJCI:

  • jagnjeći kotleti 1 kg
  • crveno vino Ždrepčeva krv 100 ml
  • maslinovo ulje 100 ml
  • 1 kašika samlevene majčine dušice
  • 1 kašika samlevenog ruzmarina
  • 2 ljute crvene papričice
  • 1 kašika gustina
  • beli luk, so, biber

 

PRIPREMA:

Pripremite marinadu za jagnjeće kotlete, tako što spojite: crveno vino, maslinovo ulje, majčinu dušicu, ruzmarin,sitno iseckane ljute papričice, beli luk, so i biber.

Spustite kotlete u pripremljenu marinadu i ostavite da odstoje najmanje 3h, ako vam vreme dozvoljava može i preko cele noći u frižideru.

Ovako pripremljene jagnjeće kotlete ispecite na roštilju ili u gril tiganju.

Preostalu marinadu procedite i stavite kratko da se prokuva, potom dodajte gustin i kuvajte dok se ne zgusne. Gotov sos prelijte preko jagnjećih kotleta i poslužite uz željeni prilog.  

Ostavite vaš komentar

0 Komentara