SASTOJCI:

  • 400 g testenine
  • pola šolje parmezana
  • 100 ml vina Ždrepčeva krv Vinarije Čoka
  • peršun
  • 390g paradajza u konzervi
  • dva čena belog luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • konzerva tunjevine
  • bosiljak
  • kašika suvog začina
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Testeninu skuvati u slanoj, ključaloj vodi prema uputstvu sa pakovanja. U tiganju zagrejati ulje, ubaciti na polovine isečen beli luk, pa ga malo propržiti. Kad pusti miris, izvaditi beli luk, a u tiganj ubaciti paradajz pelat, so, biber i začine po izboru. Kad ispari višak tečnosti, sipati Ždrepčevu krv Vinarije Čoka, oceđenu tunjevinu i bosiljak. Krčkati nekoliko minuta, pa dodati skuvanu pastu, dobro promešati, posuti peršunom i skloniti s vatre. Poslužiti dok je toplo, uz Ždrepčevu krv Vinarije Čoka.

PREPORUKA:

Jedinstveni ukus koji vas osvaja na prvu čašu već decenijama duguje originalnoj kupaži posebno odabranih sorti crvenih vina: Merlo, Kaberne Suvinjon, Muskat Hamburg, Frankovka i Game bojadiser.

Rubin crvena boja ovog čudesnog vina i snaga ždrepčeve krvi uvešće vas u jedinstveno iskustvo ukoliko ga pijete uz jela od divljači, pečenja i tamna dinstana jela. Doživite srpsku tradiciju koja očarava već 40 godina. Najbolje karakteristike ovog vina spoznaćete na temperaturi konzumiranja od 12 – 15 ºC.

Ostavite vaš komentar

0 Komentara