U cilju promocije Vinarije Čoka u turizmu 27. maja, organizovan je dolazak u vinariju predstavnika pojedinih turističkih organizacija, turističkih udruženja, društava, vinskih portala i medija.

U saradnji sa centrom Evolvere otvorili smo za naše goste vrata gvozdene kapije vinarije Čoka, koja više od jednog veka vrlo rado ugošćava i vinom osvežava. Dočekali smo ih sa vinom dobrodošlice, potom upoznali  sa istorijom  i poreklom vinarije i ispričali čuvene priče o grofu Lederer i njegovom burnom životu velikog boema i kockara. Dotakli smo se priče o čuvenom buretu i zabavama koje je grof priredjivao u istom za čokansku vlastelu, ali nismo zaboravili ni njegov veliki doprinos razvoju potiskog vinogradarstva.

Upoznali smo ih sa celokupnim asortimanom vinarije, načinom proizvodnje vina, vinogradima i složili smo se da je neprocenjivo bogatstvo imati jedan od najlepših vinskih podruma u ovom regionu. Dotakli smo se i aktuelne tržišne situacije, odnosno da su  čokanska vina rasprostranjena širom sveta, od Amerike preko Afrike, pa sve do Dalekog Istoka. Naše goste upoznali smo i sa gostionom Ždrebac u Čoki, restoran Lovac u Kneževcu, da bi završili na ribljoj čorbi i tek upecanoj ribi iz Tise, u ribljoj čardi u Padeju i na kraju ispratili ih uz zvuke banatskih tamburaša uz nazdravljanje sa čuvenim čokanskim merloom.  

Manifestacija Dan otvorenih vinskih podruma u Srbiji ove godine trajala je dva dana, 27. i 28. maja. Dešavanja se uglavnom odvijaju u lokalnim vinogorjima, ponegde uz aktivno učešće vinskih viteških redova i uz pomoć lokalnih turističkih organizacija. 

 

Ostavite vaš komentar

0 Komentara