Paleta Ladered

Paleta Lederer

Pred Vama je raskošna Lederer paleta kvalitetnih vina geografskog porekla dobijena od grožđa osunčanih i toplih banatskih vinogorja. Ime je dobila po grofu Arturu Ledereru koji je reznice Merlot-a doneo iz Francuske u Čoku početkom 20-og veka. U svakoj kapi osetićete čari ovih jedinstvenih vina i interesantnu istoriju koju nose u sebi. Živeli!

MERLOT je raskošno, baršunasto crveno vino koje prosto odiše mekoćom i postojanim voćnim ukusom. Pravilno izbalansiran nizak nivo kiselina i odlična mera alkohola, čine ovo vino sočnim i punim. U njemu se naziru primese šljive i ribizle. Doživećete svu njegovu raskoš ako ga poručite uz jela začinjena nanom, biberom, lagane paste sa paradajzom i mesom, zečetinu i meso sa roštilja. Servira se na temperaturi od 12 – 14 ºC.

CABERNET SAUVIGNON je puno ekstraktivno crveno vino sa postojanim kiselinama i neverovatno koncentrisanim bukeom. Tamno purpurne je boje, obiluje taninima. U njemu ćete prepoznati arome ljubičice, višnje, kao i tonove čokolade i kafe. Poručite ga sa dimljenim mesom, pršutom, ljutim kobasicama ili srnetinom i doživećete savršenstvo ukusa. Najbolje atribute pokazuje na temperaturi od 12 – 15 ºC.

CHARDONNAY je puno belo vino, elegantnih i jasnih sortnih karakteristika. Poseduje zlatno žutu boju i izrazito voćne mirise jabuke i dinje. U njemu se nazire jedna tanana slatka nota, poput marcipana. Probajte ga uz sve vrste riba, tartufe i pečurke, razne kremaste sosove i piletinu i osetite jedinstven spoj. Najbolje atribute iskazuje na temperaturi serviranja od 10 – 12 ºC

SAUVIGNON BLANC je suvo belo i lagano belo vino, zagasito žute boje, izrazito punog kremasto-voćnog ukusa. Biljne arome ga čine nežnim, a fino izbalansirane kiseline sočnim. Ima dugu završnicu koja ističe njegov kompleksan temperament. Sauvignon Blanc se savršeno slaže uz morsku i rečnu ribu, živinsko meso, pernatu divljač i kiselkaste soseve. Pije se rashlađeno, na temperaturi od 9 do 11ºC.

MUSKAT OTONEL Raskošno belo vino, koje karakteriše sklad boje, mirisa i prefinjenog ukusa. Zlatno žute je boje i u njemu se prepoznaju arome kajsije, breskve i meda. Lagane kiseline su dobro izbalansirane, sa visokim nivoom alkohola. U kombinaciji sa mladim sirevima, fetom, letnjim i prolećnim salatama, majonezom i svetlim mesima doživećete nezaboravni ugođaj. Temperatura konzumiranja je od 6 - 8ºC .